BTW-alert app; gebruik jij deze al?

Angeline EversBTW, iOS/Android app1 Comment

btw-alert app

Like it? Share it...

Dit jaar kwam de belastingdienst met een eigen btw-alert app. Deze app vervangt de sms-service en waarschuwt jou als het weer tijd is om aangifte van btw te doen.

Handig hulpmiddel

  • stuurt een herinnering wanneer je btw aangifte moet doen
  • reserveert tijd in jouw agenda
  • laat het betalingskenmerk zien
  • zet alle aangiften data op een rijtje
De btw-alert app is voor meerdere ondernemingen en tijdvakken tegelijk te gebruiken en is gratis verkrijgbaar voor iOS en Android.

Doet wat het moet

Ik gebruik de btw-alert app zelf al enkele maanden en ik kan niet anders zeggen dan dat het precies doet wat het moet; herinneren.
Elke maand krijg ik een berichtje via mijn telefoon dat er btw aangifte gedaan moet worden. Daarnaast wordt er in mijn zakelijke agenda tijd gereserveerd om deze aangifte te verwerken. Via de btw-alert app kan ik precies zien voor welke btw-nummers er dat tijdvak aangifte gedaan moet worden.

btw-alert app herinnering  btw-alert app agenda melding

Instellen en gebruiken

Het is een zeer eenvoudige app om in te stellen en te gebruiken.
Via het bekende tandwieltje kom je bij de instellingen. Hier kan je het btw-nummer invoeren en geef je direct aan welk tijdvak wordt gehanteerd bij dat btw-nummer. Geef aan wanneer en hoe laat je herinnert wilt worden, of je deze herinnering via de app wilt ontvangen en of er ruimte moet worden gereserveerd in jouw agenda voor het doen van de aangifte.
Heb je meerdere agenda’s? Geen probleem. Kies de juiste agenda en geef direct aan hoeveel tijd ervoor gereserveerd moet worden.
Bewaar de instellingen en dan is de btw-alert app gereed om jou te helpen herinneren.

btw-alert app instellen    btw-alert app tijdvak

Overzichten

Na het instellen heb je toegang tot enkele verschillende schermen;
De uiterste aangiftedatum- en herinnering met de bijbehorende btw-nummers en betalingskenmerken

btw-alert app aangiftedatum  btw-alert app aangifteherinnering
en het aangifteoverzicht per tijdvak.

btw-alert app maand tijdvak  btw-alert app kwartaal tijdvak

In het scherm van de uiterste aangiftedatum tik je op het rondje en dan krijg je de aangifteherinnering te zien. Swipe naar het volgende scherm om het aangifteoverzicht te zien. Zo makkelijk kunnen ze het maken.

Wensen

Kort samengevat vind ik de btw-alert app een prima app. Doet wat het moet en is eenvoudig in gebruik. Toch heb ik nog wel wensen.

De btw-alert app heeft de zzp’er als doelgroep en dat blijkt ook wel uit de mogelijkheden.
Zo zou ik bijvoorbeeld graag de namen van de ondernemingen die bij de btw-nummers horen willen kunnen zien. Zeker bij meerdere ondernemingen is alleen een btw-nummer vaak niet genoeg om meteen te weten voor wie je aangifte moet doen.
Ook zou ik graag per btw-nummer een herinnering willen kunnen instellen. Voornamelijk omdat ik dan ook per btw-nummer kan aangeven of de aangifte is ingediend of niet.

Het zou natuurlijk helemaal geweldig zijn als de btw-alert app te koppelen is aan het systeem bij de belastingdienst, zodat deze altijd up to date is met de werkelijke status van de btw aangifte. Maar misschien wil ik het nu wel té makkelijk maken 😉

Like it? Share it...

One Comment on “BTW-alert app; gebruik jij deze al?”

  1. Hoi Angeline
    Lees nu pas dit stuk. Ik wist niet dat die ook voor meerdere btw nummers van toepassing was; voor mij dus als intermediair. Dank je wel voor het testen. Ik ge het installeren, mits mijn oude Samsung het aan kan. 🙂

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.