Belangrijke Moneybird updates 2018

Angeline EversBank & kassa, Facturen, Inkomend, iOS/Android app, Moneybird tutorialLeave a Comment

Like it? Share it…

Dinsdag 25 september 2018, was ik aanwezig bij de inspiratiesessie van Moneybird. Daar bleek extra duidelijk hoeveel stappen er zijn gezet in het afgelopen jaar. Zo veel zelfs dat sommige van mijn video’s wat achterhaald zijn ook al zijn ze nog niet zo oud. Daarom heb ik in deze video alle belangrijke updates op een rijtje gezet, zodat je weer helemaal bij bent.

Æ De video is te vinden aan het einde van dit artikel.

Sinds maart ontvang je alle updates als een cadeautje in je Moneybird administratie. Wanneer er een nieuwe update is ontstaat er een extra icoontje bovenaan in de blauwe balk. Zijn er geen actuele updates, dan kun je een overzicht vinden via het tandwiel.

Het jaar begint goed in april met Scan&Herken voor inkomende documenten. Daarmee is meteen het uiterlijk aangepast van het scherm Inkomend. Geen tabbladen meer en het verwerken van inkoopfacturen en bonnen gaat nu sneller. Dankzij de tekstherkenning kan een contact, factuurnummer, datum en bedrag al helemaal voor je ingevuld worden zonder dat je er iets voor hoeft te doen.
Eerder werd al de mogelijkheid voor het aanmaken en versturen van een betaalbatch toegevoegd, zodat je betalingen niet meer handmatig hoeft in te voeren bij je bank. Let op: Knab (aff.) is hier de grote uitzondering, want daar kun je geen batches uploaden helaas. Bunq (aff.) daarentegen ontvangt de batch automatisch vanuit Moneybird.

In juni gaat het dak eraf: eindelijk een koppeling met de Rabobank en de ING zodat ook daarbij de transacties automatisch worden ingeladen in het scherm Bank. Er zijn nu dus 4 banken die de samenwerking zijn aangegaan. Het is nu wachten op de andere banken en helaas komt er tot nu toe weinig goed nieuws vanaf die kant.

Mei stond voor iedere ondernemer in het teken van de AVG. Ook Moneybird doet er alles aan om zaken veilig te houden en heeft in juli daarom een code toegevoegd aan de offertes en verkoopfacturen, die wordt meegezonden naar de ontvangende partij. De klant kan hierdoor de offertes en facturen extra veilig online blijven bekijken, ondertekenen en betalen.

Dankzij alle grote veranderingen kan ook de app flink aangepakt worden. Sinds april kunnen gebruikers documenten scannen en bestanden delen met de app. Maar daar bleef het niet bij: 3 maanden later krijgt de hele app een nieuw uiterlijk en wordt het menu vervangen door de meer gebruiksvriendelijke tab navigatie.
En voor mij persoonlijk kwam het leukste nieuws in de afgelopen maand. Je kunt nu ook de bank bijwerken via mobiel en dat gaat echt super goed.

We blijven nog even bij de bank. Het toevoegen van de bank in de app was alleen maar mogelijk door alle veranderingen die we in de laatste maand hebben meegemaakt. Het uiterlijk van de bank ging op de schop en er kwam een mooi nieuw jasje voor terug. En, het bijwerken van de bank gaat nu sneller, want zodra er zekerheid is over de transactie koppelt Moneybird de transactie automatisch voor je aan de goede verkoopfactuur, inkoopfactuur, bon of categorie.

Als laatste mag ik niet de kruisposten vergeten te noemen. Ergens kwam ik tot de ontdekking dat Moneybird ook meedenkt en helpt met het koppelen aan kruisposten. Dat is heel erg fijn, want zo gaat het minder snel mis. En er was nog een extraatje: gebruikers werden in september aangenaam verrast toen Moneybird met het nieuws kwam dat kruisposten voortaan gratis transacties zijn in je boekhouding.

Dit waren in het kort alle belangrijke updates. Wil je er meer over lezen, ga dan naar je Moneybird administratie, klik op het tandwiel en kies daarna voor ‘Wat is er nieuw?’.

Lees ook “4 BTWeetjes voor 2019 en 2020” of bestel een Moneybird video tutorial op maat.

Like it? Share it…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.