Update Q4 2018 over Moneybird

Angeline EversBank & kassa, BTW, Facturen, Inkomend, Moneybird tutorialLeave a Comment

Like it? Share it…

In deze video heb ik de updates van het 4e kwartaal in 2018 op een rijtje gezet, zodat je weer helemaal bij bent.

In juni kwam er eindelijk een koppeling met de ING zodat de transacties automatisch worden ingeladen in het scherm Bank. Eind oktober werd deze koppeling geüpgraded en kun je nu ook makkelijk betalen én incasseren vanuit Moneybird. Hierdoor hoef je niet meer handmatig bestanden uit te wisselen.

Æ De video is te vinden aan het einde van dit artikel.

In september ging het uiterlijk van de bank op de schop en er kwam een mooi nieuw jasje voor terug. Aansluitend werd er eind oktober een nieuwe feature aangekondigd: Automatisch koppelen met een gestructureerd betalingskenmerk. Elke verkoopfactuur in de administratie krijgt naast een factuurnummer, nu ook een uniek betalingskenmerk. Hierdoor kunnen transacties nog beter automatisch gekoppeld worden in het scherm Bank.
Ook betalingen van inkoopfacturen via een betaalbatch, krijgen een uniek betalingskenmerk mee.

Wat niet mocht ontbreken is de verhoging van het lage btw-tarief van 6% naar 9%. Moneybird maakt het makkelijk voor ondernemers waar het 6% btw-tarief actief is, want in die administraties is het 9% btw-tarief automatisch geactiveerd. Zodra het 6% btw-tarief niet meer nodig is, kun je deze deactiveren.
Zijn er periodieke facturen waarbij het 6% btw-tarief wordt gebruikt, dan kun je tijdens het deactiveren van dit tarief aangeven dat deze allemaal omgezet kunnen worden naar 9%.

Ik eindig met vier kleine, maar opvallende aanpassingen in het uiterlijk.
Het scherm Facturen: de tekst van het factuurnummer en de factuurdatum van een concept-factuur wordt sinds kort cursief getoond. De kleur van de status Herinnerd is aangepast van donker rood naar donker grijs.
Het scherm Inkomend: De kleur van de status Nieuw is aangepast van grijs naar licht blauw. De kleur van de status In afwachting is aangepast van geel naar blauw, en de tekst is aangepast naar In betaling.

Dit waren in het kort de belangrijke updates. Wil je er meer over lezen, ga dan naar je Moneybird administratie, klik op het tandwiel en kies daarna voor ‘Wat is er nieuw?’.

Lees ook “Jaarafsluiting in Moneybird” of bestel een Moneybird video tutorial op maat.

Like it? Share it…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.