Grip op self-love

Angeline EversPersoonlijkLeave a Comment

“A healthy self-love means we have no compulsion to justify to ourselves or others why we take vacations, why we sleep late, why we buy new shoes, why we spoil ourselves from time to time. We feel comfortable doing things which add quality and beauty to life.”
– Andrew Matthews

Deze tekst past erg goed bij het boek GRIP van Rick Pastoor (aff.). Ik heb het boek zelf niet gelezen, maar een review over het boek werd in mijn timeline gedeeld door Sabine van Dat is de Vraag. Terecht merkt zij op hoeveel rust het geeft om alles – ja, alles! – in je agenda te zetten.

Ik doe dat zelf ook al een paar jaar en ik vind het heerlijk. ‘Nee’ zeggen wordt op deze manier makkelijker, want je weet wat je moet laten als je ‘Ja’ zou zeggen. De positieve keerzijde is dat ik ook vol vertrouwen ‘Ja’ kan zeggen tegen een reservering, opdracht of afspraak met vrienden.

Ik weet uit eigen ervaring hoe het is om teleurgesteld te worden als een afspraak wordt afgeraffeld, steeds opnieuw verzet of op het laatste moment niet door kan gaan. Als je een eeuwigheid zit te wachten terwijl het jouw beurt is of wanneer er nauwelijks echt aandacht aan je wordt besteed, omdat er steeds op de klok gekeken wordt.

Soms moet je langer op een plekje in mijn agenda wachten dan gewenst, maar weet dan hoe waardevol dat is.
Als ik ‘Ja’ zeg, dan is het ook écht JA. Dan heb ik tijd voor JOU. Dan heb ik de rust om te luisteren. Dan ben ik er voor je, met volle aandacht en concentratie.
En alleen in geval van nood, wordt een afspraak verzet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.