Strategisch Lui

Angeline EversiOS/Android app, PersoonlijkLeave a Comment

Like it? Share it…

Ondernemers kennen mij als iemand die graag snel en gemakkelijk wil werken en leven. En dat klopt. Strategisch lui, zoals Martijn Engler dat noemt. In dit artikel benoem ik 4 apps die mij hierbij helpen.

ᴍɪᴊɴ ᴏɴʟɪɴᴇ ᴀɢᴇɴᴅᴀ

Wat is daar nou strategisch lui aan, zul je misschien denken. Dat zal ik uitleggen door er meer over te vertellen.

1) In mijn agenda staat mijn totale planning voor de komende 3 maanden (minimaal) in tijdsblokken ingedeeld. Op deze manier heb ik gemakkelijk inzicht in mijn vaste en terugkerende werkzaamheden. En dat gaat niet alleen om de declarabele uren, maar ook over alle overige uren. Denk aan de administratie, marketing, overleg met collega’s, etc.

2) Elk tijdsblok heeft een eigen kleur: paars voor de vaste werkzaamheden, groen voor tijd buiten de deur (incl. reistijd), geel voor online sessies, etc. Dit heb ik zo kunnen instellen door elk tijdsblok een eigen ‘agenda’ te geven. Per agenda stel je de naam en de kleur in.

✅ Door mijn agenda op deze manier bij te houden, kan ik heel snel bepalen op welk termijn een nieuwe opdracht ingepland kan worden. Dat scheelt me een hoop tijd bij het beantwoorden van aanvragen en dubbele afspraken zijn verleden tijd. Doordat ik een online agenda gebruik die synchroniseert met alle apparaten, heb ik deze altijd bij de hand.

ʀᴇᴍᴇᴍʙᴇʀ ᴛʜᴇ ᴍɪʟᴋ

1) Deze app helpt je bij het onthouden van taken. Een todo-app dus. In deze app heb ik een lijst met terugkerende taken die ik voorheen steeds vergat. Dankzij de app hoef ik het niet meer te onthouden en houd ik mijn hoofd leeg.

2) Maar ik heb nog veel meer lijsten aangemaakt. Zo heb ik een lijst met films die ik nog wil zien, een lijst met restaurants waar ik heen wil, een bucketlist, etc.

✅ Wat ik vooral fijn vind aan de app, is dat ik taken ook heel eenvoudig kan doorschuiven naar een andere dag. Dit doe je door het item naar rechts te schuiven en dan kun je daarna kiezen naar welke dag je de taak wilt uitstellen.

ᴀᴘᴘ ᴠᴀɴ ᴛᴇʟᴇғᴏɴɪᴇ -ᴇɴ ɪɴᴛᴇʀɴᴇᴛ ᴘʀᴏᴠɪᴅᴇʀ

In de top 10 van ergernissen rondom boekhouden staat toch wel dat providers van telefonie en internet vaak de inkoopfacturen achter een portal verstopt hebben. Hierdoor wordt het automatisch doorsturen van de facturen naar Moneybird (nagenoeg) onmogelijk. Om het toch een beetje vlot te kunnen verwerken, gebruik ik de app van de provider.

✅ Zodra ik een mail ontvang dat de factuur klaarstaat, open ik de app en daarna de factuur. Hierna deel ik de factuur met de Moneybird app, zodat deze als nieuw document in het scherm inkomend komt te staan. Deze verwerk ik dan wanneer ik weer mijn administratie bijwerk. Niet ideaal, maar toch snel genoeg.

ᴍᴏɴᴇʏʙɪʀᴅ

Dat ik deze app op mijn telefoon heb is lekker voorspelbaar.

1) Ik kan heel snel zien welke verkoopfacturen er nog openstaan en meteen een herinnering verzenden. Heerlijk om hier ’s ochtends even naar te kijken, als ik nog aan mijn ontbijt zit. Het kan maar gedaan zijn.

2) Zoals eerder genoemd stuur ik graag facturen die ik uit een portal moet halen direct door naar Moneybird. Hiervoor heb ik de app van de provider nodig én de app van Moneybird. Samen werken deze twee perfect met elkaar.

3) Meestal werk ik mijn administratie bij terwijl ik achter de computer zit. Maar soms maak ik handig gebruik van het inzicht in de banktransacties die real-time ingeladen worden in Moneybird (hoera voor bunq!). Wanneer het nodig is kan ik direct op mijn mobiel openstaande transacties verwerken. Lekker handig!

✅ Ik vind het een uitkomst om mijn administratie ook te kunnen inzien terwijl ik onderweg ben, of…wat vaker voorkomt…, wanneer ik ’s ochtends moed aan het verzamelen ben om uit bed te komen. Niet alles van Moneybird is bereikbaar via de app, maar dat vind ik prima. De dingen die ik snel en makkelijk wil verwerken of zien zijn aanwezig. Dus ik ben er blij mee!

Extra tip: schrijf je in voor de slimme nieuwsbrief van Strategisch Lui op https://strategischlui.nl/

Ben jij ook strategisch lui en gebruik je specifieke apps die je nog luier maken? Dan ben ik daar erg benieuwd naar!

Like it? Share it…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.