2 klikken in Moneybird en de bon is betaald

Angeline EversBank & kassa, Moneybird tutorial2 Comments

Like it? Share it…

Ik merk dat er nog wat vragen zijn over het boeken van de banktransacties

Met deze video laat ik zien hoe je een inkomend bonnetje aan de banktransactie koppelt.
Ik maak hierbij gebruik van handmatige ingevoerde mutaties.

Na het bekijken van deze video weet je hoe je een banktransactie koppelt en is het bonnetje betaald.
Voor deze video heb ik een niet bestaand bonnetje verwerkt in MoneyBird. In de bank heb ik handmatig een transactie toegevoegd die overeenkomt met die van de bon.

Æ De video is te vinden aan het einde van dit artikel.

Als je zelf handmatig de banktransacties toevoegt, moet je er goed op letten dat de bedragen die betaald zijn ook als ‘AF’ in de transactie staan.

Je kunt er ook voor kiezen om de banktransacties toe te voegen via een digitaal bestand van de bank. Hierdoor ben je minder tijd kwijt en weet je zeker dat de mutaties kloppen met jouw bankrekening.
Een derde optie is om de bank te koppelen aan MoneyBird. Dit kan alleen met een Bunq (aff.), Knab (aff.), ING of Rabobank. De transacties worden dan dagelijks automatisch ingeladen.

In de bank klik je op ‘Koppel openstaand bedrag’. MoneyBird zal zelf met een suggestie komen. Klopt deze niet met de transacties, klik dan rechts op het zwarte pijltje om meer opties te zien te krijgen. Zoek in de blauwe regel naar de bewuste bon, factuur of categorie. Zodra de juiste regel is geselecteerd, klik je op ‘OK’. Nu zijn de bon en de transactie aan elkaar gekoppeld. De bon staat hierna automatisch op betaald.

Lees ook “Van kassa naar Moneybird, zo doe je dat” of bestel een Moneybird video tutorial op maat.

Like it? Share it…

2 Comments on “2 klikken in Moneybird en de bon is betaald”

  1. Maar hoe boek je dan bv de afschrijving van de electriciteit of het water, je kan dit op een categorie zetten maar geen btw boeken

    1. Een factuur met kosten waar btw op zit verwerk je eerst bij het scherm Inkomend. Daar kies je ook de bijpassende btw en categorie. Daarna koppel je de banktransactie aan deze bewuste factuur.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.