Zo koppel je een periode in Moneybird

Angeline EversFacturen, Inkomend, Moneybird tutorialLeave a Comment

Like it? Share it…

In deze video tutorial laat ik zien hoe je inkomsten en uitgaven aan een specifieke periode kunt koppelen. En, waarom dat nut heeft.

Bij het verwerken van een verkoopfactuur of een inkoopfactuur kun je ook de periode aangeven. Dat kan onder de regel. Maar waarom zou je dat doen?
Na het verwerken van inkomsten en uitgaven dmv een factuur zie je deze cijfers direct terug in de resultatenrekening. Afhankelijk van de factuurdatum worden de inkomsten en uitgaven getoond.

Æ De video is te vinden aan het einde van dit artikel.

Het komt regelmatig voor dat er pas wordt gefactureerd na de periode waarin de werkzaamheden of leveringen daadwerkelijk hebben plaatsgevonden, en soms juist ervoor. Zeker aan het einde van het jaar is dit een belangrijk onderdeel van de administratie.
Werkzaamheden of leveringen die uitgevoerd zijn in december, maar pas worden gefactureerd in januari in het opvolgende jaar, worden door een accountant of boekhouder op de balans opgenomen als ‘nog te factureren omzet’. Zo is er ook een categorie voor ‘vooruitgefactureerde omzet’ en beide categorieën zijn er ook voor de kosten.

Het is natuurlijk veel handiger als je dit zelf al op orde kunt hebben, en daar gebruik je het periode veld voor. Moneybird zorgt er dan automatisch voor dat deze inkomsten en uitgaven in de corresponderende periode terecht komt, en waar nodig wordt er een automatische boeking gemaakt met de balans bij de jaarovergang. Gebruik de handige snelfilters zoals ‘deze maand’ of ‘de afgelopen maand’ om het nog sneller te kunnen selecteren. Hierna klik je op ‘opslaan’ en dan heb je de gekozen periode gekoppeld aan de factuur.

Lees ook “7 tips voor handmatige verwerking verkoopfacturen” of bestel een Moneybird video tutorial op maat.

Like it? Share it…

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.